fienMuovikuja 7, 55120 Imatra, Finland
Ekologisesti
värjätty viilu
Sertifioitu
INS-COC-100073-A
Ainoa valmistaja
suomessa
FAQ eli

Usein kysytyt kysymykset

CWP läpivärjätyt 1,5mm viilut

Sopivatko CWP:n läpivärjätyt 1,5 mm viilut pintaviiluiksi? 
– Emme suosittele käyttämään 1,5mm sorvattua viilua pintaviiluna. Sen sijaan tekninen viilumme 0,6mm sopii tähän mainiosti.

Minkälaisia värejä teillä on käytössänne?
– Käytämme vesipohjaisia petsiaineita läpivärjäysprosessissamme.

Miten voin pintakäsitellä CWP:n läpivärjätyt 1,5 mm viilut? 
– Pintakäsittelyyn sopii yleisimmät käytössä olevat pintakäsittelyaineet. Kannattaa kuitenkin kokeilla ensin pieneen palaan.

CWP laminoidut lankut

Saako CWP:ltä valmiita tukkeja? 
– Ei saa. CWP:llä valmistamme vain aihioita. Asiakkaamme valmistavat aihioista valmiit tukit.

Saako CWP:ltä erikoiväriyhdistelmiä? 
– Kyllä saa. Valitse – CWP läpivärjätyt 1,5mm viilut- sivulta haluamasi väriyhdistelmä ja valmistamme sen. Suosittelemme kuitenkin ensisijaisesti ostamaan yksittäiset lankut verkkokauppakumppaniltamme.

Saako CWP:ltä erikoiskokoisia lankkuja? 
– Ei saa. Tuotannon ja varaston laajuuden takia meidän pitää pysytellä vakio kooissa. Koot löytyvät verkkokaupasta.

Onko CWP:n lankuissa ristirakenne? 
– Lankkumme on suuntaisliimattu. Eli kaikkien viilujen syysuunta on lankun pituussuuntaan.

Minkälainen viilulaatu CWP:n viiluissa on? 
– Käytämme vain oksatonta viilua tuotteissamme. Pientä elävyyttä ja suonia,  joissa värjäys on epätasaisempi, saattaa esiintyä.

Minkälaisia värejä teillä on käytössänne? 
– Käytämme vesipohjaisia petsiaineita läpivärjäysprosessissamme.

Miten voin pintakäsitellä CWP:n laminoituja lankkuja? 
 – Pintakäsittelyyn sopii yleisimmät käytössä olevat pintakäsittelyaineet. Kannattaa kuitenkin kokeilla ensin pieneen palaan.

Miten CWP sai alkunsa?

Lappeenrantalainen puutekniikan insinööri Riku Kärri harrasti nuorena aktiivisesti ammuntaa, ja hän kiinnitti huomiota siihen, että monilla alan harrastajilla oli kustomoituja aseita. Siitä Kärrille heräsikin ajatus puun läpivärjäämisestä. Siksi kilpa-aseen tukki olikin v. 1999 ensimmäinen onnistunut värjäyssovellus, jonka Kärri kavereineen teki kotinsa pihavarastossa. Kokeiluista syntyikin sen verran hienoa jälkeä, että Kärri pääsi kehittämään värjäysmenetelmää osana Lappeenrannan teknillisen yliopiston tutkimushanketta. Lopulta vuonna 2004 perustettiin idean ympärille yritys nimeltä CWP Coloured Wood Products Oy.

CWP on määrätietoisesti kehittänyt läpivärjäysmenetelmää edelleen

CWP onkin tänään yksi johtavista läpivärjättyjen, koivuisten laminoitujen aihioiden valmistajia. Laminoidut aihiot menevät pääasiassa vientiin asetukkien valmistukseen, mutta aihioita käytetään myös mm. huonekaluissa, urheiluvälineissä ja puukonperissä. CWP tekee tiivistä yhteistyötä suunnittelijoiden, arkkitehtien, alan opiskelijoiden sekä eri valmistajien kanssa. Yhteistyön tuloksena kehitettiinkin uudenlainen tuote: Läpivärjätyt tekniset koivuviilut valmistettuna 1,5 mm viilukerroksista.

CWP:n koivuviilut on kuin tehty pohjoismaisen, modernin suunnitteluun materiaaliksi. Se on monikäyttöistä ja soveltuu hyvin huonekalujen valmistukseen, seiniin, oviin, sisäkattoihin jne.  Luonnollista, kaunista koivua uudella ilmeellä.

CWP:n tarina jatkuu, koska haluamme kehittää uusia ja ekologisesti yhä kestävämpiä valintoja tuotannossamme. Haluamme olla jatkossakin toimialallamme tunnettu ja arvostettu, läpivärjättyjen puumateriaalien toimittaja, joka tunnetaan laadustaan ja muotoilustaan.