fiensvnoMuovikuja 7, 55120 Imatra, Finland
Ekologiskt
genomfärgat trä
Certifierat
FSC-C189034
Tillverkas
i Finland

Ekologisk infärgning

Sätt färg på din värld på ett miljövänligt sätt

Naturen i fokus

Vi vid CWP vill vara med och skydda naturen. Som material för våra produkter har vi valt björk med certifierat ursprung. Björken har avverkats i skogar med hållbart skogsbruk. Råmaterialet för våra produkter är FSC- certifierat.

Noggrant utvald ljus björk är härligt att färga in. Vår fackkunskap baseras på att vi har full kontroll över färgerna vid infärgningsprocessen. Vi använder miljövänliga metoder vid tillverkningen av genomfärgat fanér. För att uppnå det bästa resultatet utvecklar vi kontinuerligt våra processer och den teknik som används.

Med material av genomfärgat fanér kan man ersätta virke från regnskogen och utrotningshotade träsorter från utvecklingsländer, så som brun merbau eller svartskiftande wenge. Tack vare genomfärgningen skapar vi med ekologiska metoder den kulör som våra kunder vill ha.

Vi vill att våra kunder så länge som möjligt ska ha glädje av våra produkter som är tillverkade av genomfärgat fanér. Färgen går ända ner genom hela produkten. Därför kan man fräscha upp ytan genom slipning, samtidigt som färgerna inte ändras. Genomfärgat fanér möjliggör en längre livscykel för slutprodukten och därigenom belastas naturen mindre.

Då träden växer binder de upp koldioxid ur atmosfären. Produkter som bearbetats av trä fungerar som kolsänkor, eftersom produkten binder upp kolet under produktens hela livscykel.

Varför ska jag välja genomfärgat trä?

Att välja trä är redan i sig ett miljösmart val. Färgen går ända ner igenom hela produkten. Därför kan man fräscha upp ytan genom slipning och samtidigt som färgerna inte ändras. I och med att vi använder genomfärgat trä för våra produkter, möjliggör vi en längre livscykel för slutprodukten och därigenom belastas naturen mindre.

Standarden EN 717-1

Tekniskt björkfanér

Tekniskt fanér från CWP är ett miljövänligt och sunt val. Vårt genomfärgade tekniska fanér har testats i ett oberoende försök som utförts av VTT (Teknologiska forskningscentralen). Produkten är förenlig med standarden EN 717-1 (formaldehydutsläpp för träprodukter).

FSC-certifierat

Björkfanér

FSC-certifieringen är en garanti för att FSC-märkta produkter kommer från välskötta skogar och är ansvarsfullt tillverkade. Råmaterialet för produkterna från CWP kommer från FSC-certifierade skogar.